Uslovi korišćenja
 1. Uslovi korišćenja

Dobrodošli na veb sajt www.bizuterija-novisad.co.rs

Poštovani korisnici, vašim ulaskom na ovaj veb sajt, vi bezrezervno pristajete  na poštovanje sledećih pravila korišćenja sajta:

Zaštita autorskih prava
Sadržaj ovog  veb sajta odnosno  njegov tekst, softver, dizajn, grafički prikazi, grafička rešenja, autorska ideja, koncepcija, moduli i fotografije, zaštićeni su autorskim pravom. Sav materijal na ovom veb sajtu se može preuzeti i štampati isključivo za lično, nekomercijalno korišćenje. Svako drugačije korišćenje zaštićenog materijala sa ovog veb sajta nije dozvoljeno i kažnjivo je po Zakonu.

Promene uslova i pravila korišćenja
Bižuterija Maximus zadržava prava promene uslova i pravila bez najave. Korisnik je obavezan da poseti ovu stranicu kako bi bio upoznat sa izvršenim promenama. O svim važnijim promenama korisnici će biti obavešteni putem email-a ili na Blogu.

Isključenje garancija
Bizuterija Maximus ne garantuje:

 • da su informacije i ostali sadržaji  koji  se daju na ovom veb sajtu tačni, kompletni  ili ažurni;
 • da su linkovi na koje se upućuje sa stranica na ovom veb sajtu bezbedni za korišćenje, niti garantuje za sadržaj ovih linkova, budući da ovi sajtovi nisu pod  neposrednom ili posrednom kontrolom bižuterije Maximus;
 • da ovaj sajt, ili linkovani sadržaji nemaju softverskih nedostataka (kompjuterskih virusa);
 • za  sadržaje koje na sajt postave korisnici sajta, budući da ti sadržaji predstavljaju isključivu odgovornost  korisnika koji je isti sadržaj postavio na sajt;

Isključenje odgovornosti za štetu
Svu štetu i gubitke  do kojih  bi moglo doći usled korišćenja ili nemogućnosti korišćenja  ovog sajta, snose sami korisnici sajta. Ovim  se apsolutno i u celosti isključuje svaka eventualna odgovornost  bižuterije Maximus za štetu koji bi korisnici eventualno mogli pretrpeti korišćenjem ovog sajta.

Merodavno pravo i sudska nadležnost
Ovi uslovi korišćenja, tumače se saglasno odredbama merodavnog prava Republike Srbije, a  svi sporovi do kojih eventualno dođe u vezi sa korišćenjem ovog sajta podležu sudskoj nadležnosti sudova Republike Srbije.
Poštovani korisnici, nakon što ste se upoznali sa obavezujućim  Pravilima korišćenja, želimo vam ugodan i prijatan boravak na stranicama ovog sajta.

Uslovi kupovine i korišćenja

 1. CENE – Cene su prikazane uz svaki pojedinačni artikal. Cene su maloprodajne i nema nikakvih skrivenih troškova. Osnovna valuta koju koristimo je DINAR – RSD.
 2. ARTIKLI – Na sajtu je samo deo asortimana iz naše prodavnice.
 3. DOSTUPNOST – U koliko se desi da neki artikal više nije dostupan obavestićemo kupca u najkraćem vremenskom roku.
 4. NARUČIVANjE – Naručivanje artikla sa našeg sajta se može obaviti u bilo koje doba dana ili putem telefona u radnog vremena prodavnice.
 5. PLAĆANjE I SIGURNOST – Plaćanje se vrši pouzećem u gotovini ili na naš žiro račun.
 6. IZJAVA O KONVERZIJI: Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD).
 7. POŠTARINA – Poštarina zavisi od težine paketa. Poštarina se najlakše može obračunati dodavanjem artikla u korpu. Najčešća cena poštarine za područje Srbije je 400 dinara.
 8. ISPORUKA – Isporuka na teritoriji Srbije se vrši putem kurirske službe Post Expresom. Vreme isporuke zavisi od raznih faktora kao što su udaljenost, zadržavanje u pošti, nepredvidivih okolnosti…
 9. ODUSTAJANjE OD KUPOVINE/UGOVORA – Kupac može da odustane od kupovine 14 dana od trenutka kada je primio paket. Za to je potrebno da nas obavesti putem mejla. Ako je pošiljka već poslata kupac mora da sačeka da mu stigne pošiljka i da je pošalje nazad.
 10. POVRAT PAKETA – Povrat paketa je moguć u koliko kupljeni artikal nije nošen i korišćen.
 11. POVRAT NOVCA – Za sve artikle koje ste kupili na našem sajtu imate pravo na povraćaj novca tj. odustanak od ugovora. Sve što treba da znate:
  1. Artikal je potrebno da vratite 14 dana od trenutka kada ste ga primili.
  2. Artikal ne sme da ima tragove korišćenja i treba da bude vraćen u originalnoj ambalaži.
  3. Novac će vam biti vraćen za 24-48 sati od trenutka kada smo ga primili.
  4. O prijemu vašeg artikla mi ćemo vas obavestiti elektronskim putem ili putem telefona.
  5. Troškove transporta snosi kupac.
  6. Uz artikal treba dan nam pošaljete i popunjen odustanak od ugovora.
 12. REKLAMACIJE – Za sve artikle koje ste kupili na našem sajtu imate pravo na reklamaciju radi ostvarivanja svojih prava. Reklamacija se može odnositi na uočene nedostatke. Zakon o zaštiti potrošača („Sl. glasnik RS“, br. 88/2021) http://www.pravno-informacioni-sistem.rs/SlGlasnikPortal/viewdoc?uuid=4f9835da-fe44-4a0f-a81f-d16704219a5e. Ono što je još potrebno da znate:
  1. Artikal koji nam šaljete na reklamaciju mora da bude čist.
  2. Nakon što primimo artikal mi ćemo vas pisanim putem obavestiti da smo primili artikal i da je postupak reklamacije započet.
  3. Artikal nam šaljete na adresu kurirskom službom.
  4. Odgovor na reklamaciju dobijate u roku od 8 dana od prijema reklamacije.
  5. Rok za reklamaciju može biti pomeren usled objektivnih razloga o čemu bi ste bili obavešteni elektronskim putem.
  6. Troškove transporta snosi kupac.
  7. Sa artiklom treba da nam pošaljete i ovaj reklamacioni list. Možete nam poslati i račun ako ste ga sačuvali.
  8. Ukoliko trgovac odbije reklamaciju obaveštavamo Vas da imate mogućnost vansudskog rešavanja spora, možete se obratiti nadležnim telima za vansudsko rešavanaje poštrošačkih sporova koja se nalaze na sajtu Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine.
 13. ZAŠTITA PRIVATNOSTI KORISNIKA – U ime TR Bižuterija ,,Maximus“ obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.
 14. KOMUNIKACIJA – Svu komunikaciju sa nama možete izvršiti putem mejla ili telefona 021-52323 i 061-2916313.